Gecombineerde Leefstijl Interventie

Leefstijlcoaching 

De leefstijlcoach is nog een vrij nieuw beroep. Vanaf 1 januari 2019 wordt de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) vergoed binnen de basisverzekering voor mensen met obesitas (of overgewicht en ziekterisico). 

Wat doet een Leefstijlcoach precies?
Er wordt gekeken vanuit het doel van de client/deelnemer en werkt daarbij alle relevante leefstijlthema’s af. Hierbij kun je denken aan voeding, bewegen, stressfactoren, slaap en ontspanning, maar ook je dagindeling, patroonherkenning, valkuilen, gewoontes en je bewuster zijn van signalen in je lichaam.

Vanaf 1 oktober 2021 zijn we ook bij Lifestyle club Totaal Vitaal hiermee van start gegaan. Je wordt begleid door een BLCN gecertificeerde coach, die over alle nodige kennis en vaardigheden beschikt om jouw te motiveren, te informeren en te begeleiden! Wij bieden het COOL programma aan. 

Wat is COOL?
Cool = coaching op leefstijl

Het is een 2 jarig traject, waarin je zowel individueel als in groepsverband wordt begeleid. Je krijgt 8 individuele gesprekken en 16 groepsbijeenkomsten, verdeeld over 2 jaar.

Individuele gesprekken:
In de deze gesprekken gaan we kijken wat het maakt, dat bepaalde doelstellingen nog niet behaald zijn. Wat speelt er allemaal nog meer naast voeding en beweging, en met welke kleine stappen kunnen we beginnen? Tijdens deze gesprekken is er ook een meting / weging, en wordt je gecoacht naar een gezondere leefstijl.

Groepsbijeenkomsten:
In deze bijeenkomsten gaan we werken aan jouw doelstellingen en lopen we alle aspecten van een gezonde leefstijl na. Wat zijn jouw valkuilen, patronen en “slechte” gewoontes. Door middel van stukjes theorie, opdrachten, spelvormen, stellingen en filmpjes ga jij elke bijeenkomst weg met een of meerdere actiepunten. Hie kan jij de komende weken weer mee aan de slag. 

Voor wie?
- Je bent 18 jaar of ouder en gemotiveerd om het traject 2 jaar voort te zetten.
- Een BMI boven de 25 met een risicofactor (hoge bloeddruk, diabetes, te hoog cholesterol of slaapapneu)
- Een BMI boven de 30

Wat zijn de kosten?
Als je aan de voorwaarden voldoet, krijg je dit programma volledig vergoed vanuit de basis verzekering en gaat niet van je eigen risico af.

Wil je graag meer informatie over het COOL traject? Neem telefonisch contact met ons op via 013 535 5056 voor Lifestyle club Totaal Vitaal Noordhoek en via 013 782 0924 voor Lifestyle club Totaal Vitaal Spoorzone of vul het online formulier in.

                          

 

Lifestyle Club Totaal Vitaal in Tilburg is dé plek voor fysiotherapie, EMS training, Milon Cirkel, eGym, voedingsadvies, leefstijl coaching, fitness en Personal Training. Bij Lifestyle Club Totaal Vitaal ben je verzekerd van de beste begeleiding en de persoonlijke aandacht die nodig is om jou je doelstellingen te laten halen. 

PT/EMS

Personal training/ Easy Motion Skin

De gemakkelijke manier om in vorm te komen!

PT / EMS
Leefstijlcoaching

Leefstijl coaching.

Leefstijl coaching helpt u om uw leven weer in balans te krijgen.

Leefstijl coaching
Fysiotherapie

Fysiotherapie.

Onze fysiotherapeuten helpen je naar een klachtenvrij leven!

Fysiotherapie
Cirkeltraining

Cirkeltraining.

Word nu fit met ons Egym of Milon aanbod, kijk nu wat het beste bij jouw leven past!

Cirkeltraining
Doe de Check!

Past het Totaal Vitaal Programmabij jou?

Doe de Totaal Vitaal Programma check

Naar de check
Vanaf 1 januari 2023, woensdagavond ook geopend op de Spoorzone

Vanaf 1 januari 2023, woensdagavond ook geopend op de Spoorzone

Vanaf 1 januari 2023, zijn we op de Spoorzone ook op woensdagavond geopend to...

Lees meer